U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
08.09.2016 u 16:30

Golf resort će "nepovratno i trajno promijeniti sliku krajobraza" na Srđu

„... Kod procjene zahvata utjecaja na okoliš, s obzirom na nespornu i općepoznatu vrijednost područja u kojemu je planiran zahvat, moraju se primijeniti najviši standardi u ocjeni svih utjecaja koji dugoročno, praktički nepovratno i trajno mijenjaju sliku cijelog krajobraza u kojoj se Športsko – rekreacijski centar s golf igralištem Srđ zajedno s turističkim naseljima Bosanka sjever i Bosanka jug planiraju izvesti“, navodi se, među ostalim, u obrazloženju presude Upravnog suda u Splitu, kojom je poništena Studija utjecaja na okoliš Golf resorta na Srđu.


komentara  7

Upravni sud u Splitu je 2.rujna ove godine, kako smo izvjestili, poništio rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH od 3. travnja 2013. o prihvatljivosti Studije o utjecaju na okoliš za megalomanski projekt gradnje iznad Dubrovnika, na platou Srđa i Bosanke. Prema integralnom tekstu obrazloženja spomenute presude (koju posjedujemo) splitski Upravni sud je naložio i „vraćanje predmeta na ponovni postupak“.

Riječ je o presudi, podsjećamo, u tužbi koju su još prije tri i po godine, u travnju 2013. Upravnom sudu podnijele inicijativa Srđ je naš, udruge Zelena akcija i Udruga hrvatskih arhitekata protiv odluke Ministarstva zaštite okoliša i prirode u vrijeme Mihaela Zmajlovića o prihvatljivosti rečene Studije.

Splitski sud je ocijenio da su u pravu Srđ je Grad, Zelena akcija i Udruga hrvatskih arhitekata, čiji su predstavnici, uz ostalo, tvrdili kako se u postupku procjene štetnih utjecaja nisu mogla izbaciti turistička naselja Bosanka Sjever i Jug i štetni utjecaji gradnje više od 400 apartmana na tom području.

„... Kod procjene zahvata utjecaja na okoliš, s obzirom na nespornu i općepoznatu vrijednost područja u kojemu je planiran zahvat, moraju se primijeniti najviši standardi u ocjeni svih utjecaja koji dugoročno, praktički nepovratno i trajno mijenjaju sliku cijelog krajobraza u kojoj se Športsko – rekreacijski centar s golf igralištem Srđ zajedno s turističkim naseljima Bosanka sjever i Bosanka jug planiraju izvesti“, navodi se, među ostalim, u obrazloženju presude Upravnog suda u Splitu.


L. Brailo
KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Dubrovnik-Ljilja 14.09.16 u 12:11
Bravo, Tufina. Nitko se vise ne zeli baviti poljoprivredom. Sad bi oni kockarnice. Ne znam zasto se bune. Osigurali su sebe i svoje potomke.

   

tufina 13.09.16 u 19:53
E moj ZUMBO,ti jadan i neznaš da ovakvim pisanjem zapravo pljuvaš sam po sebi.

   

DOBRI_ZUMBO 13.09.16 u 15:39
Eeee, moja Tupina... A lijepo su ti majci govorili da pobaci.

   

tufina 13.09.16 u 15:33
Ajde RODJAk ne dipr više,para da si se rodio sa golfom ispred vrata,a ne u dračama i kamenjaru

   

niciji_rodjak 13.09.16 u 13:37
"visokovrijedni" krš i drača koju štite samo oni koji na srđ nikada ne idu, nego iz grada promiču interese svojih podlih financijera. tko želi čuvati grad, neka ide rušiti onu divljinu na kantafigu, i iznad uvale lapad. ne dajte se, golferi!

   

tufina 09.09.16 u 16:42
Dok su na vlasti HDZ,SDP i HNS,postoji velika opasnost za Srđ i Grad,zato ih sad na izborima treba izbacit iz igre za vazda

   

Dubrovnik-Ljilja 09.09.16 u 08:35
Zasto se vise to ne odbije, jednom zauvijek, kao sto je ucinio Motovun??? Kakav okolis, kakve bajke ? zar zelute povise glave da vam rastu pesticiid, a ne trava??? Evo, i neki dan sam cula od gopsodje koja se sjeca TUPove prasine i koj ami je rekla novije podatke osmrti ljudi koji su tu zivjeli i radili?? Sportsko rekreacijski centar za Dubrovcane?? Ma dajte . nemojte me nasmijavati. Niakd gore Dubrovcani nece doc. A sto to onome sto nisu postovlai odluku na 100 ha?? A evo sto se dogadja kad s ekrs previse navodnjava . http://www.news-leader.com/story/news/local/ozarks/2015/05/22/large-sinkhole-opens-top-rock-golf-course/27799219/

Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne
luka_gruz_1
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
10      14|09|17 u 12:29
GRUŠKI TERMINAL: Nova doza tursko - francuske bahatosti
kocijaski_sindrom
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
1      30|07|17 u 09:31
TRI DESETLJEĆA PROBLEMA S TAKSISTIMA: od kočija do terora...
valentin dujmovic 1
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
5      09|06|17 u 10:09
TO JE VALENTIN DUJMOVIĆ: nakon izgovorenih gadosti o HDZ-u, isprao usta i ishvalio ih kao najpoželjnijeg partnera HNS-u
LUKO MOZAIK
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
3      07|06|17 u 09:39
Ima li uopće više ljevice u Gradu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji?
frankovic dujmovic
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
1      01|06|17 u 12:55
Franković i Dujmović pred konačnom odlukom


Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne


 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija