KOMENTAR TJEDNA
08.06.2016 u 12:23

Hrvatska, pardon, Karamarko iznad svega

Kako je krenulo, mogli bi se svi oni koji otputuju iz Hrvatske, naći u situaciji u kojoj se našao legendardni Tom Hanks u filmu "Terminal". Dok je doletio u SAD, "nestalo" mu vlastite zemlje pa je zapeo u nekom aerodromskom međuprostoru. Hrvatski državljani, toliko očajni da se više ne mogu niti rugat sa situacijom u zemlji, ujutro se bude ne znajući što će se do navečer dogoditi. Ima li Vlade, ima li mirovina, ima li socijalnih pomoći, ima li premijera, tko će preko MOST-a, ništa ne znaju osim jednoga. Karamarko je tu! I HDZ ga javno ne da, a svatko bi mu ponaosob, kad s njima pričaš, široko otvorio vrata...da ode.


komentara  4

Karamarko alias HDZ upravo pokazuje lice zbog kojega je MOST, nakon što je saznao kako je odluka na njima,  tjednima dvojio što napraviti. Ovo što se događa noćna je njihova mora zbog koje su tjednima "nervirali" građane sastancima, dogovorima, pregovorima, razgovorima s velikim političkim strankama koje iza sebe imaju isti model političkog upravljanja koji je zemlju doveo u debelu bananu.

Upravo zbog ovakvog lica kojega HDZ trenutačno pokazuje, MOST je inzistirao na nestranačkom premijeru na kojega je Karamarko morao pristati, teška srca, kako bi se domogao vlasti. Ludo bi bilo vjerovati kako je on pljeskao Oreškoviću kada je dolazio, na mjesto na kojemu je Karamarko vidio sebe.

Koalicija s HDZ-om odnijela je MOST-u vjerodostojnost u istoj mjeri u kojoj bi mu je bila odnijela i koalicija sa SDP-om, osobito nakon onog  potpisa Petrova kod javnog bilježnika. Takav pucanj u vlastito koljeno bio je pravi pokazatelj potpunog političkog neiskustva i naivne zaigranosti. Od odgovornosti zbog svega ovoga što se događa ne mogu MOST-ovci biti amnestirani, jasno je kao dan. 

MOST se, po jednima, ponašao kao opzicija unutar koalicije. To i Karamarko stalno ističe, s negodovanjem. MOST je pokušavao biti korektiv i koliko je u njihovoj moći pokušavali su ispravljati "krive Drine" koje službenom hrvatskom politikom teku i s desne i s lijeve strane već desetljećima. Da su nisu bili dovoljan korektiv, spočitavaju mu i neki "odmetnuti" stari HDZ-ovci. Pravili su i jedni i drugi puno ustupaka, nezadovoljstva je bilo i s jedne i s druge strane, vrilo je među njima, ali i unutar njih.

Da su MOST-ovci prešli preko zadnje afere koja baca ozbiljnu sumnju na "patriotsko" djelovanje šefa HDZ-a postali bi politički mrtvaci zauvijek. Pozivajući se i djelujući u skladu sa svojim predizbornim porukama o političkoj odgovornosti, stavljajući točku na suradnju s Tomislavom Karamarkom, kao jedinkom u stranci, zaustavili su daljnji pad svog rejtinga među hrvatskim biračima.

Tomislav Karamarko upravo upisuje povijest HDZ-a kao stranke koja se ponaša poput vojske i onda kada general gubi bitku gurajući sve postrojbe niz liticu. A HDZ zna, trebao bi znati da je i prošlim parlamentarnim izborima i lošem rezultatu uvelike kumovala nepopularnost njihovog VOĐE kojega javnost percipira kao najnegativniju političku figuru u zemlji. No, mazohistička kolektivna hipnoza se nastavlja. Na sljedećim izborima, koje neuvjerljivo prizivaju, neće u njihovom stožeru "pucati" šampanjci.

Ni "baba Vanga" ne bi znala reći bi li se stabilizirao rad Vlade i primirila situacija u zemlji da Karamarko ode, ali ništa sigurniji rasplet ne bi donijeli niti novi izbori. Sve ovo što se događa može rezultirati samo još većom biračkom apstinencijom, jer su građani iscrpljeni, pa i zgađeni političkim prepucavanjima u državi.  

"Lokalci" također sa zebnjom gledaju na Zagreb. Eho s državnih vrhova osjetit će se i na lokalnim izborima koji se približavaju.

Milanovića nema nigdje. Ne treba ga ni biti. Karamarko upravo radi za njega najbolju kampanju.


Lidija CRNČEVIĆ
KOMENTARI / Komentiraj
   
   

tufina 04.09.16 u 20:35
Ma koji je ovo idiot sa zajmovima,opet neka prevera naivaca?

   

larryfox2016 04.09.16 u 16:54
Jeste li pokušali dobiti kredite od banaka bez uspjeha? Hitno potreban novac da biste dobili iz duga? Trebate novac za proširenje ili osnivanje vlastitog posla? Dobiti zajam od jednog od vodećih UK zajam tvrtki. Za više informacija, molimo kontaktirajte putem e-maila: larryfox2016@hotmail.com

   

kaktus 09.06.16 u 15:22
A kad bi se tek istrazile nepravilnosti oko javne nabave

   

tufina 08.06.16 u 13:45
MORALNA ODGOVORNOST političara u nas uopće ne postoji a niti se to postavlja kao glavni problem,već obrnuto,sotonizira se Petrov upravo zato što je tražio od Karamarka tu moralnu odgovornost.

Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne


Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne


 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija