KOMENTAR TJEDNA
25.04.2016 u 13:49

Jesmo li mi normalan narod?

Dajmo sve.... luku dajmo investitorima koji će određivati turističke trendove s mora, Srđ dajmo za izgradnju golfograda koji je višestruko veći od nukleusa zbog kojega se dolazi na jug Hrvatske, dajmo i aerodrom u Čilipima tako da kontroliraju turističke trendove i iz zraka.... hotele smo već prodali privatnicima, žičari nismo sposobni naplatiti ni lipe za koncesiju...dajmo sve i iselimo, da ne smetamo.... Jesmo li mi normalan narod?


komentara  11

Jesmo li mi glup narod? Nesposobna i tupasta nacija?
Hoćemo li, sad konkretno, mi iz Grada fakat morat iselit, hoćemo li dopustiti da nas "okupiraju" sa svih strana i određuju budućnost čitavog ovog područja u kojemu građani neće imati nikakvo pravo glasa, odnosno, imat će, ali će ga moći slobodno baciti u vjetar.... I nije ovo više riječ samo o metaforičkom traženju hridi na kojemu će Dubrovnik skriti svoju slobodu, ovo je sad već čisto egzistencijalno pitanje opstanka ljudi koji bi u ovom gradu radili nešto svojom pameću, a ne samo fizikalili i vezali konja đe im gazda kaže.

Procjenjivanje vrijednosti dubrovačke zračne luke, a nije ovo prvi put, svaka novopostavljena Vlada barem jedanput za svoga mandata sastavi listu državnih firmi za prodaju, treba zazvoniti na uzbunu. Alarm. Pa ako i nije namjera preozbiljna, već samo, kako kažu, informirajuća...
Terminal u Gružu, pun nepoznanica, "davamo" strancima koji će, upozoravaju mnogi, određivati turizam u destinaciji s morske strane.

Čitav plato Srđa davamo za izgradnju golfograda koji je mnogostruko puta veći od onoga zbog čega turisti dolaze na jug Hrvatske....

Privatni vlasnici hotela određuju kvalitetu destinacije u smještajnom pogledu....

Privatni vlasnik žičare ne plaća godinama ni lipu za koncesiju, a ne zna se ni kad će...

I sad bismo i zračnu luku u Čilipima trebali prodati ili koncesionirati, opet strancima, a kome drugome,  koji će određivati turističke trendove na širokom dubrovačkom području i iz zraka....

Pa, jesmo li mi normalan narod?

Zar smo stvarno tako glupasti da ne znamo upravljati svojim najvrijednijim resursima koji donose dobit, koji nisu problematični, koji su uspješni u privlačenju europskog novca? Kojim se to kriterijima rukovode ovi što su sklopili većinu za odgovornost upravljanja državom? Kad ubace u neku crnu proračunsku rupu jednokratan iznos za posljednju hrvatsku srebrninu, što dalje?

Jesmo li mi, fakat, normalni ljudi? Kad sve to dopuštamo?


Lidija Crnčević
KOMENTARI / Komentiraj
   
   

tonel 03.05.16 u 21:27
A moja Lidija đe da se iselimo.Blagajaić kupio Primorje,Rusi Kupare,na Ivanici i jes Dogana.Ne preostaje drugo nego morica oko vrata.

   

tufina 30.04.16 u 14:16
Kad ćemo se oslobodit lupeških političara?

   

Spica skandela 26.04.16 u 10:01
Lidija, komentar na mjestu. Ali najtužnije mi je vidit ove koji veličaju neoliberalni kapitalizam, privatno vlasništvo i ostale šarene laže, a nisu svjesni da će im djeca bit robovi. Kao što nisu svjesni da je prodaja javnih poduzeća zapravo prodaja njihove vlastite imovine. Iako je to teško dokazat, u normalnim i uređenim državama, javna poduzeća nisu ništa manje uspješna od privatnih niti je javno vlasništvo neki bauk. Problem je uvijek i isključivo u političkoj korupciji i izboru rukovodećeg kadra u javna poduzeća. Dakle, nije kriv oblik vlasništva, nego način upravljanja. A za to, gospodo, zahvalite govnima za koje glasate i koji svoje privatne usluge plaćaju poslovima u vašim javnim firmama. Najlakše je prodat i serinjat o nadmoći privatnog vlasništva s djevičanskih otoka.

   

manjgura 26.04.16 u 09:08
zbog takvog trenda u zemlji sad smo do glra u dugovima i naravno da država rasprodaje obiteljsko zlato, Dubrovnik je zasigurno najčišća zlatna poluga... s njim mogu mahat ispred svakog kvaziinvestitora i nudit ga na 50 godina da bi političkim elitama sad bilo dobro... taj aerodrom u Zagrebu je "posao stoljeća" pa ga žele copy paste na gruški terminal...mi ustvari ne znamo ništa sve dok država ima ekskluzivu na tajnost dogovora i ugovora, možemo se jedan dan probudit bez kapi vode u našim rukama, bez ijednog otoka .. tko zna za što su nas sve mijenjali...malo i neovisno obiteljsko poduzetništvo država opstruira i opterećuje na sve moguće načine, a dobrodošlicu želi velikim brojkama koje su ustvari uvijek u pravilu ništa drugo nego veeeelike varke...

   

manjgura 26.04.16 u 08:54
dijagnoza je vrlo jednostavna... mi nismo htjeli radit nego krasti..jer da smo upravljali i radili kako treba sve bi bilo rentabilno i naše, uvjetno rečeno.. to zaziranje od privatnog zaista treba iskorijeniti...ili preuzmite odgovornost za ono što radite u državnm firmama vlastitom imovinom pa je to druga priča...upravljanje se može odvojiti od vlasništva i treba to učiniti u svim državnim i gradskim firmam pod hitno!!!! budući da su iste samo poligoni za namirivanje nezasitnih političkih apetita i kako se mijenjaju na vlasti tako je stalno netko gladan i tu nema kraja...ja vjerujem u pivatno vlasništvo i poduzetništvo koje je autonomno i nije u sprezi s lokalnim ili nacionalnm neradničkim političkim kadrom, kad je na zdravim nogama, a ne na namještenim natjčajima s tajnim ugovorima...

   

niciji_rodjak 25.04.16 u 20:57
nitko vam ne brani da sami kupite aerodrom kad se da na prodaju i ubirete profit.što se tiče "kvalitete destinacije", nijedan privatni vlasnik po tržištu ne bi ulagao u više od 3 zvjezdice, i to je puno za naselje cijelo ljeto prepunjeno cruiserašima. i svi će oni s vremenom propasti, a vi zazivajte komunizam i partiju. dubrovnik će biti kao plitvice, zarade za one na rampama parkinga i naplati pristojbe za cruiesere, ostali se mogu iseliti.

   

ivica77 25.04.16 u 17:20
Bravo Lidija.

   

tufina 25.04.16 u 15:48
Ova NISAMTA je najbolji dokaz da smo nenormalan i degeneriran narod.Bravo Lidija !

   

Dubrovnik-Ljilja 25.04.16 u 14:18
A na te pretrage saljem i ovu NISAMTA.

   

Dubrovnik-Ljilja 25.04.16 u 14:17
Bravo, Lidija. Kad sam procitala vijest o aerodromu, nisam mogla vjerovat. Svugdje u svijetu aerodromi su drzavni. Vjerujem radi sigurnosti i ostalih rizika. Takodjer sam nesto citala i o zdravstvu, za kojeg Oreskovic tvrdi da ce biti po Kanadskom planu. U Kanadi, zdravstvo je drzavno. Ako sam mislis da treba nesto hitnije, onda mozes otici na pretrage koje ces platiti.

prethodna / 1 / 2 / sljedeća
Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne


Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne


 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija