DUBROVAČKA TRPEZA
01.11.2015 u 11:07

Vrijeme je za Gatsby!

Gatsby restoran i lounge je dobrodošla novina u rastućoj listi dobrih restorana u Dubrovniku, tvrdi naš gastronomad Franklin. Što ga je impresioniralo dok je objedovao u ovom restoranu, koja je jela kušao i zašto ga namjerava posjetiti opet ? Saznajte u ovotjednoj kolumni Dubrovačka trpeza, koja se već godinama bavi analizom usluge i ponude dubrovačkih restorana. 


komentara  4

The Gatsby
Adresa: Od domina 1
Tel: 020/321 637
Otvoreno: tijekom cijele godine
Radno vrijeme: od 8 do 24
Primaju kreditne kartice
Primaju rezervacije
Vlasnik: Krešimir Kuzman

Iako je otvoren tek u lipnju ove godine o Gatsbyju se već na veliko govori, što zbog unutrašnjeg uređenja, a što zbog pristupa lokalnoj i stranoj gastronomiji. Ime je dobio po noveli „The Great Gatsby“ F. Scota Fitzgeralda, poznatog američkog pisca, koji je živio u burnim 20-ih i 30-ih godinama 20. stoljeća. To je vrijeme baš prije prohibicije u Americi, kad su bogataši do iznemoglosti uživali u zabavama, piću, drogama i seksu, pa mnogi, kao i Fizgerald nisu doživjeli starost. On je umro s 44 godine. To je vrijeme i stil života izvrsno su opisani u noveli „The Graeat Gatsby“.

Kuzman je uspio u dočaravanju dijela ugođaja, pametnim uređenjem restorana. Na stropu su svijetlim drvom oblikovani kvadrati unutar kojih su ispisani citati poznatih osoba, uključujući i Fitzgeralda. Jedan koji se proteže cijelim prostorom na engleskom kaže: „Vrijeme je za napiti se kod Gatsbyja“.

Unutrašnji zidovi, namještaj i pod su u kombinaciji sive i crne boje te svijetlog drva od kojeg je napravljen i šank za koji možete sjesti i popiti piće. Bar je dobro opremljen s više od 50 različitih vrsta stranih i domaćih vina. Osim toga tu su brojne vrste alkoholnih pića viskija, burbona, konjaka…

Kuzmanov je cilj imati u ponudi reprezentativna pića svih svjetskih proizvođača. U podrumu je prostrani lounge bar s niskim sjedalicama u njuroškom stilu, nedostaje samo pozadinska glazba u stilu Colea Portera.

Jelovnik nudi raznolika jela bazirana na hrvatskoj kuhinji s posebnim naglaskom na začinima koji pridonose okusu hrane i stvaraju jela koja bi se mogla naći, bez problema, u vrhunskim francuskim i talijanskim restoranima.

Naručio sam lešo odrezak brancina na pireu (159 kn). Bio je umotan u tanki omotač od kukumara i položen na pire začinjen svježim đumbirom. Kombinacija okusa bila je izvrsna. Domaće bijelo vino s etiketom Gatsby – Matuško savršeno je išlo uz ovo jelo.

Za desert sam poželio nešto neuobičajeno, pečeno, miješano voće, servirano s svježim tučenim vrhnjem. Divno!

Restoran nudi i poseban dnevni jelovnik koji se temelji na sezonskom povrću, voću, ribi i mesu po cijenama od 130 do 160 kuna po jelu. Sudeći po reakcijama gostiju oko mene koji su naručili jela iz dnevnog jelovnika, zaključio sam da ću sljedeći put i ja naručiti nešto iz dnevne ponude. Gatsby restoran i lounge je dobrodošla novina u rastućoj listi dobrih restorana u Dubrovniku.


Franklin




KOMENTARI / Komentiraj
   
   

lincuo 02.12.15 u 17:49
Ha, ha za ovo kukumari:DDNego, zanimalo bi me jeli Franklin ikad upozorio čitatelje u koji restoran ne treba ić, u kojima je ponuda i posluga neproporcionalna s cijenom i kvalitetom?Tako da ne gubimo vrijeme na splačine namijenjene jadnim putnicima s kruzera.

   

Dubrovnik-Ljilja 02.11.15 u 09:13
Ne smije se ni komentirati na cijene? Pa nisu ni turisti kukumari - sa omotacem ili bez njega.. Hvala lijepa na savjetu, ja to ne jedem..

   

del.boy 01.11.15 u 12:52
za restoran u dubrovniku, cijene su vise nego prihvatljive! tko voli, nek izvoli! ne treba "skidati" gace! za vas ljiljo ako vam to izgleda skupo, lijepo podjete u trebinje i gore "papate" krtolu, bravetinu ... za 8$

   

Dubrovnik-Ljilja 01.11.15 u 12:36
"Tanki omotac od kukumara?" Takodjer, prvo sam zakljucila da alkohol nije zdrav, iz gornjeg dijela teksta, da bi u nastavku bilo pohvaljeno sto vlasnik ima toliko pica.. Inace, tko voli djumbir, koji nije tipicno dubrovacki, bolja je kombinacija sa rizom.. $ 30 dolara po jelu - to nije ovdje ni u najskupljem hotelu , gdje zivim..





Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY






Iz kolumne
pantarul crvik 2
DUBROVAčKA TRPEZA
3      05|03|17 u 21:00
Čim smo počeli proučavati jelovnik u Pantarula zaboravili smo na kalorije i dijetu
DUBROVAčKA TRPEZA
9      10|09|16 u 20:59
Hotel s pet zvjezdica i uslugom od jedne zvjezdice
posat
DUBROVAčKA TRPEZA
3      09|08|16 u 14:54
Restoran Posat dobio je novi izgled, a što je s hranom?
takenoko
DUBROVAčKA TRPEZA
0      19|07|16 u 16:58
Takenoko na Pločama - novi japanski restoran u gradu
revelin club
DUBROVAčKA TRPEZA
0      01|07|16 u 17:38
FRANKLIN OCJENJUJE: Revelin Club je elitni restoran s reputacijom u usponu






Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI





Komentari


Kolumne






 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija