DUBROVAČKA TRPEZA
05.08.2015 u 20:14

Restoran Horizont podigao je ljestvicu gastro ponude Dubrovnika

Naš Franklin ovog je tjedna večerao u novootvorenom restoranu Horizont na Pločama i ostao oduševljen uslugom, ambijentom, a prije svega specijalitetima  koje je odabrao i kušao, ističući kako je ovo bilo jedno od najboljih gastro iskustava u Dubrovniku.


komentara  39

Restoran Horizont
Put od Bosanke 8
Mobitel: 099 4773737
Otvoreno: tijekom cijele godine
Radno vrijeme: od 11 do 14 (objed) te od 18 do 24 (večera)
Cijene: od 30 do 145 kuna
Primaju kreditene kartice
Vlasnik: Maro Mica

Smješten na Pločama izvan povijesne jezgre, "Horizont" je najnoviji dubrovački restoran, otvoren prije dva mjeseca. Trebate se uspeti 15-ak skalina uz Put od Bosanke i eto ga. Trud se isplati. Prostor za objedovanje smješten je na širokim skalinima ove povijesne ulice, a posjetitelji imaju prelijep pogled na stari porat i more. Pogled je zasigurno jedna od nagrada uz fantastičnu večeru, za koju mogu reći da je jedna od najboljih koje sam do sada kušao u Dubrovniku

Jelovnik koji izgleda lijepo, a na svojim koricama ima sažetak povijesti Dubrovnika,a dobro je uravnotežen. Nema previše nabrojanih jela, a dovoljno je raznoliko i interesantno. Dvije juhe: Gazpacho Andaluz i riblja juha s mušulama svojim su me sastojcima zainteresirale. U prvoj spomenutoj kao sastojak je nabrojen i gin, a u drugoj  uz mušule, bijelu ribu i druge sastojke stoji kako je baza vrhunsko maslinovo ulje Trokul iz Vela Luke.

Od pet ponuđenih predjela, moju maštu zagolicali su kraljevski škampi u Armanagac sosu, ako su stvarno pravi škampi, a ne gambori. Bili su pravi i to servirani u finomj kremi od šampanjca s palentom, pomadorama i parmezanom. Izgledali su božanstveno i dokazali mi da škampi stvarno postoje i u Dubrovniku.

Za glavno jelo stol do nas naručio je medaljone fratra, servirane s purom izmiješanom s maskarponeom, češnjakom i svježim pomadorama. Njihovi zadivljujući i odobravjaući uzvici natjerali su me da poželim naručiti baš to.

No već sam naručio ražnjiće od govedine. Izborom nisam bio razočaran. Ražnjići su bili već skinuti sa štapića i lijepo serviran na moj pjat. Pa se nisam morao boriti s uklanjanjem istog, koji mi obično završi baš u krilu.

Govedina je bila mekana, ne prekuhana, servirana uz glazirani krumpir i sezonsko organsko povrće poprženo u voku. Sve se dobro sljubilo s vinom Sauvignon Blank Galić. To je bilo predivno iskustvo.

Za desert sam naručio tortu od mrkve. Ako ste pratili moje članke znate da sam opsjednut traženjem izvrsne torte od mrkve. Ova u "Horizontu" je bila dobra, ali ne i izvrsna. Pomalo je bila suha, a prekrivena tučenim vrhnjem, umjesto kremom na bazi sira, koji je tradicionalan kod ovih torti, a nedostajalo joj je i začina.

Prijatelj mi kaže kako postoji "jedna osoba" koja pravi najbolju tortu od mrkve u gradu, pa možda njegov recept jednom dođe i do dubrovačkih resotrana.

Horzont se u svome jelovniku reklamira kao restoran koji nudi hranu i za osobe osjetljive na gluten. Također nude i dječji jelovnik u kojemu su mesna i riblja jela kao i torte, naravno. Šef kuhinje je 72-godišnji punac vlasnika restorana, koji se ugostiteljstvom bavi oko 40-ak godina, a radio je kao šef kuhinje u raznim dubrovačkim hotelima i restoranima. Svo svoje iskustvo i znanje uložio je u Horizont to se vidi na svakom koraku i u svakom jelu.  Osoblje restorana ne samo da atraktivno izgleda,već su iznimno ljubazni i učinkoviti.
 


Franklin




KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Dubrovnik-Ljilja 11.08.15 u 10:08
Pazi, eto ti sefa !!!

   

DOBRI_ZUMBO 11.08.15 u 09:58
Shit Of The Week: "Ja dosta svog slobodnog vremena posvetim ocjenjivanju clanaka i komentiranju, jer sam za to isla na Fakultet novinarstva.. I zato - good bYe Dubrovniknet.."

   

macy 11.08.15 u 09:37
Hahahaha, hehehe, hihihi...

   

Dubrovnik-Ljilja 11.08.15 u 09:35
Svidja mi se ime.. Ako falis skalin. ne samo da ces vidjeti horizontalu, nego i vertikalu.. hahha

   

DOBRI_ZUMBO 10.08.15 u 09:07
Ha ha ha ha...Hi hi hi hi... Ho ho ho ho ho "Neću više pisati" he he he he he... Crkla bi da ne napiše svoj upljuvak na apsolutno svaku temu.

   

tufina 09.08.15 u 10:39
LJILJO,kako već nijesi shvatila da se u Gradu sve promijenilo.Grad više nije Grad.Danas su u većini ovi što su "šjegli",bez dubrovačkog sklada i kreance ,pa se s njima zapravo treba samo rugat!I naravno ,podržavat ono malo još pametnih što je ostalo u Gradu

   

Dubrovnik-Ljilja 09.08.15 u 09:48
Nedjelja je .. Nece biti nikog ana Portalu. Uostalom, pisala sam jer su mi izbrisali komentar pod drugom temom.. I ot sam sve objasnila.. Vidim, nisi citao.. Znao bi zasto sam toliko pisala..

   

macy 09.08.15 u 08:02
Draga Ljiljo, kada sam zamolio da nastaviš sa "komentarima" zabavljat čitateljstvo nisam mislio da se iz udava pretvoriš u anakondu. I još nešto: komentari NISU novinski članci, već kratko i sažeto mišljenje o temi priloženog članka. Ovo tvoje lamentiranje NEMA nikakve veze sa člankom i ovako silovanje ostalih sudionika portalskog komuniciranja u najmanju ruku nije korektno.

   

Dubrovnik-Ljilja 09.08.15 u 06:53
Da ne spominjem vise ni Hillary CLinton, o cijoj majci sam nedavno citala, kao i njneom muzu , koji je imao jako nesredjeno djetinjstvo.. Netko je i njemu pruzio sansu, da iz siromasne obitelji postane netko.. I da zavrsim, i nije me briga hoce li se brisati, jer je to za mene toliko nevazno i malogradjanski , mozda sve te kolekcije od andjela, pa na dalje, pripadju na Srdj, uz nase branitelje.. Rekla bih da je to puno prikladnije od Androvog jos jednog centra za alkohol.. Postovani Macy, ne znam odakle pises.. Ako si iz Dubrovnika, onda dokazi svojim pisanjem..

   

Dubrovnik-Ljilja 09.08.15 u 06:47
Imam tu knjigu i evo linka..http://www.goodreads.com/book/show/556278.Cooking_for_Madam

prethodna / 1 / 2 / 3 / 4 / sljedeća




Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY






Iz kolumne
pantarul crvik 2
DUBROVAčKA TRPEZA
3      05|03|17 u 21:00
Čim smo počeli proučavati jelovnik u Pantarula zaboravili smo na kalorije i dijetu
DUBROVAčKA TRPEZA
9      10|09|16 u 20:59
Hotel s pet zvjezdica i uslugom od jedne zvjezdice
posat
DUBROVAčKA TRPEZA
3      09|08|16 u 14:54
Restoran Posat dobio je novi izgled, a što je s hranom?
takenoko
DUBROVAčKA TRPEZA
0      19|07|16 u 16:58
Takenoko na Pločama - novi japanski restoran u gradu
revelin club
DUBROVAčKA TRPEZA
0      01|07|16 u 17:38
FRANKLIN OCJENJUJE: Revelin Club je elitni restoran s reputacijom u usponu






Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI





Komentari


Kolumne






 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija