SLATKI ŽIVOT ALISE NENADIĆ
27.03.2018 u 14:35

Alisa ima izvrstan recept za slatki Uskrsni kruh

Sve je gotovo vrlo brzo i radi se u jednoj zdjeli. Najbolji dio od svega u ovom receptu je miris. Dok se peče i kasnije dok se hladi cijela kuća vonja, a zazubice rastu, ali nemojte ga jesti dok je topao, mora se ohladiti i tijesto "stabilizirati".  Baza recepta je tijesto za pinicu, a dodava se suho voće po želji i korice citrusa. Ovaj slatki kruh možete "personalizirati", napraviti svoju verziju sa svojim izborom suhog voća ili samo sa grožđicama. 

Napisala: Alisa Nenadić


komentara  0

Od sastojaka vam je potrebno:

-​ 1kg glatkog brašna
-2 dl mlijeka
-2 vrećice instant kvasca (2x 7gr)
-3 cijela jaja i 3 žumanjka
-250 gr šećera
-prstohvat soli
-100 gr maslaca (nikako margarin)
-korica i sok 2 naranče i 2 limuna srednje veličine
-malo ruma
-aroma marascino
-šećer za posipanje
-suho voće cca 200gr, ja sam koristila 50gr grožđica, 50gr brusnica, 50gr narezanih sušenih marelica i 50gr krupno nagratane korice naranče.

U istoj zdjeli će se mijesiti i dizati tijesto, pa neka bude malo veća.

Prvo radimo tijesto bez voća koje dodajemo nakon prvog miješanja.

Stavite svo brašno, u sredini napravite rupu u koju ćete uliti mlako mlijeko, stavite kvasac i 2 žličice šećera, te to malo promiješate, te ostaviti tako, ali pokriveno, na toplome 10-ak min da se kvasac aktivira. Kada se sredina udvostručila volumenom, dodajte sve ostale sastojke, ali ostavite jedno žumanjce za premaz.
Sve ostale sastojke dodajte odjednom, maslac mora biti sobne temperature i nemojte škrtariti s koricom citrusa, to je većina onog mrisa koji se osjeti kasnije. Ruma i marascina stavite po želji, ja obično stavim jedan čep ruma i jednu čajnu žlicu arome, to je zaista po osobnom ukusu.

E, sada, važan dio!

Tijesto se mora malo dulje mijesiti da se razvije gluten i da kasnije bude fino i podatno, nadam se da imate dobar mikser s nastavkom za dizano tijesto ili strpljenja i snage u rukama. Po meni je bolje prvo mikserom 10 ak minuta, pa kasnije premijesiti sve rukama.

Uglavnom, kada ste umijesili tijesto, ostavite ga u istoj zdjeli pokrivenog otprilike pola sata da se udvostruči u toplome. Kada se tijesto diglo dodajte suho voće. Tada lijepo zasučite rukave i istresite to tijesto na pobrašnjenu podlogu i još jednom ga premijesite, možete ga peći u komadu kao štrucu u kalupu za kruh ili kao male pogačice ili čak kao pletenicu.

Formirano tijesto premažite žumanjcem sa malo vode i šećera. Tako namazano tijesto ostaviti da se još jednom "digne" te ga tek onda zarežite prije pečenja po želji.

Pecite otprilike 35-40 min na 180 stupnjeva.






KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!




Filtriraj:                              
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY






Ostali postovi
keksi_limun_gin
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      12|12|18 u 20:42
ALISINI raspuknuti keksi s ginom i limunom
alisa_naslovna
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      18|11|18 u 12:20
Stigla jesen, stigao i Alisin recept sočne pite od jabuka!
jagode_cokolada_naslovna
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      14|02|18 u 09:15
Pokažite ljubav jagodama u čokoladi
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      06|02|18 u 20:02
Jednostavan, mirisan, djetinjast i savršen!
prikle
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      19|12|17 u 20:35
Pročitajte Alisin recept za prikle






Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI





Komentari


BLOG






 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija