SLATKI ŽIVOT ALISE NENADIĆ
01.09.2016 u 20:15

Slatki život Alise Nenadić: Deserti u teglicama su opet "IN" - maštovito i slatko

Jedna super stvar se dogodila kada je riječ o trendovima u slastičarstvu. Teglice su se vratile u modu! Serviranje slastica u njima je pravi "retro đir" i vraća nas u djetinstvo, u doba kada se u teglicama čuvala bakina marmelada ili zimnica. Taj trend prepoznali su i vrhunski svjetski chefovi i slastičari, tako danas deserte ili pak koktele u teglicama možete dobiti i u vrhunskim restoranima. A mini teglice zanimljivih oblika i poklopaca možete kupiti svugdje, pa čak i u supermarketima u susjedstvu.


komentara  0

U skladu s takvim trendovima, donosim nekoliko ideja kako da iznenadite svoje goste i ukućane. A razne kombinacije možete smisliti i sami. Dovoljno je samo malo mašte i kreativnosti. U njima možete slagati bilo koju kremu koja je vama draga, kiombinirati je s voćem, ostatcima biskvita ili orašastim plodovima i suhim voćem. Zatvoren desert u teglici se neće sušiti u hladnjaku i može nekoliko dana ostati svjež, a lako ga je i nositi na taj način, na piknik npr., party ili večeru u gostima.

U njima možete i peći jer je takvo staklo najčešće termostabilno (bez poklopca, naravno). Tako vaš omiljeni cheesecake ili brownie ne mora biti običan i "već viđen".
Ja osobno najradije kombiniram čokoladni mousse s malinama u teglicama ili klasični tiramisu, a kada zamutite mousse nekoliko teglica možete napraviti s malinama, nekoliko s kokosom, nekoliko s lješnjacima i čokoladnim biskvitom ili slično, a veselju pri otvaranju nema kraja.

Tiramisu u teglici

Izbatite vrhnje za šlag i dodajte sjemenke jedne mahune vanilije, te mascarpone u koji je prethodno umješano šećera u prahu (količina po želji). Dok je krema svježa, u teglice slagati komade piškota umočenih u zaslađenu kavu sa amaretto likerom pa kremu i tako do razine po vašoj želji. Vrh naravno posuti kakakom. Zatvoriti i ostaviti u hladnjaku preko noći.

Čokoladni mousse:

300g kvalitetne čokolade (najbolje min 70%) otopite na pari s 150 g maslaca i tu smjesu (nakon što se malo ohladni) dodajte u smjesu od 3 žutanjka prethodno izmiksana sa 150g šećera u pjenastu smjesu. U sve umješati prethodno izmiksan šlag od cca 200 ml tekućeg vrhnja za šlag.

Takav mousse dok nije ohlađen i stisnut uljevajte u teglice i kombinirajte sa ostatcima biskvita, mljevenim keksima ili nekim voćem.

Ja sam u ovoj prilici koristila umak od maline:
500g smrznutih Ledo malina skuhati sa 200g šećera u 1dl vode i malo limunovog soka. Kuhati dok se ne zgusne i tek kada dođe na sobnu temperaturu, kombinirati s kremama.






KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!




Filtriraj:                              
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY






Ostali postovi
punjene datule nasl
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      09|03|17 u 20:00
Alisin jednostavan recept za zdravu poslasticu - punjene datule
alisa blog
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      25|02|17 u 17:00
Mali, korisni trikovi za sve one koji vole praviti slatko
pandispanj
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      02|02|17 u 20:18
Što drugo napraviti za Festu nego pandišpanj
kruske u vinu alisa
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      05|01|17 u 21:08
Čista erotika, kruške u vinu
slatki zivot alise nenadic keksi
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      22|12|16 u 09:43
PRIPREME ZA SLATKI BOŽIĆ: keksići sa suhim voćem i bijelom čokoladom






Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI





Komentari


BLOG






 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija