SLATKI ŽIVOT ALISE NENADIĆ
30.06.2016 u 20:32

Alisin novi recept: cheesecake, ali sa čokoladom i malinama!

Ovaj recept nisam mislila objavljivat, jer je "već viđen", ali sam ga prošli vikend radila za jedno malo veće društvo i na to su me "natjerale" njihove pohvale. A, kad je već već toliko dobar, morala sam ga podijeliti s vama. Čokolada, kremasti sir i maline... nepogrešivo! Dakle jedan fini, lagani osvježavajući klasik koji efektno izgleda, a ispast će svima sjajno, jamčim. Jedino ne jamčim da će ga biti dovoljno, jer malo tko ne traži - još jedan komad.


komentara  0

SASTOJCI:

-za biskvitni dio:

250gr MvVites Digestive keksa

2 jušne žlice smeđeg šećera

2 jušne žlice kakaa

100gr tamne čokolade

2 dl mlijeka

150gr maslaca


- Za bijeli dio od sira:

500 gr svježeg sira Vindija

2 žlice gustina

2 jaja

250 gr šećera

2 vrećice vanilijin šećera

2 dl mlijeka

- za preljev od malina

jedno pakiranje od 500 gr smrznutih Ledo malina

250 gr bijelog šećera

3 listića želatine

Svježe maline za ukrašavanje po želji


Postupak

- sameljite kekse i spojite ih s ugrijanim mlijekom, rastopljenim maslacem i rastopljenom čokoladom, šećerom i kakaom. Sve ručno umješajte i dobit ćete smjesu teksturom i izgledom nalik na čokolino. Tu  smjesu izlijte u namašten kalup u kojem ćete peći kolač te ju samo poravnajte i stavite u hladnjak da se malo stisne dok ne bude gotov dio od sira.

- Za bijeli dio od sira izmiksajte električnom mješalicom sve sastojke odjednom, uz dodatak limunove korice po želji. Prije ulijevanja smjese na podlogu, nježno rukama utisnite podlogu od keksa uz rub kalupa do vrha,
ulijte smjesu od sira i pecite na 160 stupnjeva 45 minuta. Nakon pečenja, se mora stabilizirati na sobnoj  temperaturi najmanje 2 sata, a tek onda preliti preljevom od malina.

- Za preljev od malina, skuhati voće i šećer i kada se voće raspalo, a šećer rastopio uz konstantno miješanje skinuti s vatre i dodati 3 listića želatine, koje ste prethodno stavili u hladnu vodu dok ne nabubre. Miješati dok se želatina ne rastopi i malo ohladi, potom preliti preko kolača, te staviti u hladnjak da prenoći.

I sad zamislite iznenađenje dragih ljudi koji vam dođu u posjet, a vi im poslužite ovu osvježavajuću krasoticu....

Divno, zar ne!?

Uživajte!






KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!




Filtriraj:                              
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY






Ostali postovi
punjene datule nasl
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      09|03|17 u 20:00
Alisin jednostavan recept za zdravu poslasticu - punjene datule
alisa blog
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      25|02|17 u 17:00
Mali, korisni trikovi za sve one koji vole praviti slatko
pandispanj
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      02|02|17 u 20:18
Što drugo napraviti za Festu nego pandišpanj
kruske u vinu alisa
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      05|01|17 u 21:08
Čista erotika, kruške u vinu
slatki zivot alise nenadic keksi
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      22|12|16 u 09:43
PRIPREME ZA SLATKI BOŽIĆ: keksići sa suhim voćem i bijelom čokoladom






Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI





Komentari


BLOG






 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija